Zárcsere – Kérdezzen bátran!

Posted on by

A zárcsere nem egy bonyolult folyamat. Annak, aki ért hozzá. Napjainkban meg növekedett a lakatos szakemberek száma és egyre gyakrabban választják az iskolából kikerülő fiúk ezt a szakmát.

Sokan úgy gondolják, hogy lakatosnak lenni nem túl érdemi. Ezek az emberek rosszul gondolják. Aki ezt a pályát választja, biztos megélhetést választ. A szakma kitanulása nem igényel éveket. Általában a gyakorlatot a dolgozó lakatosok mellett szokták elsajátítani. Az oktatás fél évet vesz körülbelül igénybe. Viszont utána folyamatos tanulás szükséges, mert a piacon naponta jelennek meg új zárszerkezetek, amikkel dolgozniuk kell.

Az érettségi után sokan nagyon divatos, jól hangzó pályát választanak maguknak. Az évek során jönnek csak rá, de leginkább akkor, amikor kikerülnek a munkaerő piacra, hogy nagyon rossz útra tévedtek. A munkaerő piac tele van állást kereső diplomásokkal. Sokan azt az utat választják, hogy gyakornokok lesznek ingyen egy cégnél, csak azért, hogy üresedés esetén nagyobb eséllyel pályázzanak a pozícióra. Akik ilyen helyzetben vannak, csak a csodában bízhatnak. Sok fiatal imádja Budapestet és az országot. Viszont élni kell valamiből, el kell kezdeni az életet. Úgy döntenek, elmennek egy pár évre dolgozni külföldre. Ennek általában az a vége, hogy nem jönnek vissza soha. Ott alapítanak családot és életet, ahol vannak. Saját magukat sodorták olyan helyzetbe, hogy itt hagyják a szeretteiket. Ez nem történt volna meg, ha olyan szakmát választanak, mint a lakatos és biztos megélhetésük lett volna.

A fiatalok körében ez a mesterség cikinek számít. Pedig egyáltalán nem az. Tény, hogy nagyon kevés fiatal jön arra rá, mennyi pénz is van benne. Sokan tanultak ki a kollégáink segítségével, majd egyedül céget alapítottak. Mindezt arra a tudásra alapozva, amit nagyon rövid idő alatt sajátítottak el. Mondanunk sem kell, hogy mindegyik működik és jövedelmező. Ezek az emberek nem azt választották, hogy egy irodában fognak ülni és öltönyben a gép előtt dolgoznak, hanem igenis két kézzel fogják az életüket megalapozni. Mindemellett, saját országukban élnek, családjukkal és szeretteikkel. Ennél többet nem kívánhat magának az ember.

Egy zárcsere is igen nemes feladat. Olyan ismeretségre és barátságra lehet így szert tenni, melyet bármikor kamatoztatni tudunk. Minden fiatalnak ajánljuk ezt a cikket, aki az érettségi előtt áll és nem tudja, mit kezdjen az életével. Érdemes ezeket, a dolgokat átgondolni, utána nézni és dönteni. Nem mindig az a jó, ami annak is hangzik.

Ha valakinek kérdése lenne, vagy csak tanácsra lenne szüksége, keressen minket bizalommal.

Category: Egyéb | Tags:
Comments are disabled